Wednesday, October 24, 2012

Suklaa-murokeksit / Shortcrust Chocolate Chip Cookies

Suklaa-Murokeksejä ihan muuten vaan...Jotenkin häiritsevästi Daimin makuista!? Liekö Lidl-sedän suklaassa jotain erikoista...

Suklaa-murokeksit illan ratoksi.
Shortcrust Chocolate Chip Cookies just because.
115 g kuutioitua voita
115 g jauhoja
55 g maizenaa
55 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g tummaa (52 %) suklaata

  1. Siivilöi jauhot ja maizena kulhoon. Sekoita joukkoon sokerit ja nypi sekaan voi.
  2. Voitele irtopohjainen piirasvuoka ja painele taikina sen pohjalle. Pistele haarukalla. Ripottele päälle suklaahake ja painele kevyesti taikinaan.
  3. Paista 160-asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kuin siirrät ritilälle jäähtymään täysin.

Helppoa ja nopeaa "kahvipullaa".
Easy Cookies.
Sometimes you don't need a reason for baking...Peculiar how these cookies taste a lot like Daim!? I wonder if the Lidl chocolate has something to do with it...

1 stick (4 oz) butter
115 g (4 oz) flour
55 g (2 oz) maizena
55 g (2 oz) sugar
1 tsp vanilla sugar
50 g (1,75 oz) dark (52 %) chocolate
  1. Sift the flour and maizena in a bowl. Stir in the sugars. Add butter and rub the ingredients together.
  2. Butter a loose-bottomed tart tin and press the crust onto the base. Prick the crust with fork. Sprinkle with chocolate chips or crush and lightly press in the dough.
  3. Bake in a 160 C (320 F) degree oven for about 35 minutes or until done. Let cool a few minutes before transferring to a wire rack to cool completely.

4 comments:

  1. Tulee aina tehtyä niitä tavallisen pyöreitä keksejä. Nämä ovatkin muodoltaan piristäviä, eivätkä varmaankaan sen työläämpiä tehdä. Missä vaiheessa leikkasit paloiksi? Lämpimänä vai vasta jäähtyneenä?

    t. kaima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leikkasin ne vasta kun olivat hetken jäähtyneet. Olisi tietysti voinut leikata heti lämpiminä, niin olisi pysynyt vieläkin siistimpinä paloina. :)

      Delete
  2. Herkulta näyttäviä keksejä, kyllä maistuisi! "Ihan muuten vaan" on tosi hyvä syy leipoa. :)

    ReplyDelete

Tha :)