Monday, June 3, 2013

Soija-jalapenokastike / Soy Jalapeno Sauce

Jos olet käynyt Aasiassa, olet saattanut huomata, että paikallisissa ravintoloissa on monesti yleismausteena jalapenoviipaleita paksussa soijakastikkeessa. Hyvin yksinkertaista, mutta niin kovin herkullista.

Tässä mieheni viime viikonloppuna tekaisemassa kastikkeessa on käytetty muutakin, mutta perusajatus on sama. Sokeria ei välttämättä tarvita, mutta kaupan jalapeno yllätti vahvuudellaan, jota vähän tasoiteltiin makeudella.


Tätä tarjottiin tällä kertaa uunilohen, riisin ja kasvisten kera. Ei ollut pöllömpää A-luokan grillimakkarankaan kanssa!

Helppo soija-jalapenokastike / Easy Soy Jalapeno Sauce

Soija-jalapenokastike

jalapenoviipaleita
soijaa
riisiviinietikkaa
limemehua
sitruunamehua
sokeria

Käytä aineksia oman maun mukaan.
Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku. Anna maustua yön yli.




You know the common sauce in Asian restaurants: just some sliced green chili in thick soy sauce? So simple, yet so delicious! This sauce has also some other ingredients in it, but the idea is basically the same.

We served this with oven baked salmon, rice and veggies.

Soy Jalapeno Sauce

jalapeno slices
soy sauce
rice vinegar
lime juice
lemon juice
sugar

Use ingredients according to your taste.
Mix the ingredients together. Taste. Let marinade overnight.

4 comments:

  1. Tuttu soosi ja niin ihana!

    ReplyDelete
  2. Nam, noilla aineksilla ei voi tulla kuin hyvä kastike :)

    ReplyDelete
  3. Tätä on pakko kokeilla vaikka kesärullien kaveriksi.

    ReplyDelete

Tha :)