Tuesday, March 12, 2013

Omena-sitruunakakku / Apple Lemon Cake

Kirpsakka sitruunakakku (ohje Myllyn Paras) kätkee sisäänsä sitruunan kuorella maustettua tuorejuustoa ja itse tehtyä omenahilloa. Päälle pirskottelin kanelilla maustettua tummaa siirappia.

Kirpsakka sitruuna-omenakakku
Tangy Lemon Apple Cake
Kakku:
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua (1 iso sitruuna)
150 g voisulaa
3/4 (iso) sitruunan raastettua kuorta

Täyte:
200 g Philadelphian maustamatonta tuorejuustoa
1/4 (iso) sitruunan raastettua kuorta
itse tehtyä omenahilloa

Päälle:
0,5 dl tummaa siirappia
1 tl kanelia
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteen ja rasvan kanssa.
  2. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun (itse käytin vehnäjauhoja) kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min (minulla riitti 35 min).
  3. Notkista tuorejuusto esim. lusikalla ja sekoita joukkoon sitruunan kuori. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä kahteen väliin tuorejuustoa ja hilloa.
  4. Sekoita siirappi ja kaneli sekoisin ja pirskota päälle.
Yksinkertaisen kahvikakun voi tuunata täytekakkumaiseksi!
A simple coffeecake can be modified into a gateau-like cake!
This tangy lemon cake is filled with lemon zest flavored cream cheese and homemade apple jam. On top, I drizzled some cinnamon flavored molasses.

For the cake:
3 eggs
2,5 dl (1 cup) sugar
5 dl (2 cups) flour
1,5 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
1 dl (0.4 cups) lemon juice (1 big lemon)
150 g (5 ounces) butter, melted
3/4 (big) zest of lemon

For the filling:
200 g (7 ounces) unflavored Philadelphia cream cheese
1/4 (big) zest of lemon
homemade apple jam

On top:
0,5 dl (0.2 cups) dark syrup or molasses
1 tsp cinnamon
  1. Preheat the oven to 175 C (345 F) degrees.
  2. Beat the eggs and sugar until foamy. Mix the baking powder and vanilla sugar with flour. Mix the flour mixture in to the egg mix alternating with the liquid and butter.
  3. Wash the lemon. Add the lemon zest in the batter and mix until smooth. Pour the batter in a greased and floured ring cake tin and bake in a preheated oven on the bottom rack for about 45 minutes (For me, 35 minutes was enough).
  4. Cream the cream cheese with e.g. a spoon and add in the lemon zest, mix. Once the cake has completely cooled, cut the cake into 3 layers. Spread the cream cheese and jam in between the layers.
  5. Mix the molasses and cinnamon together and drizzle on top.

No comments:

Post a Comment

Tha :)