Thursday, May 9, 2013

Lemon Passion Curd

Kirpsakka ja makea täyte kakkuun ja macaroneihin, tai vaikka levite skonssien tai paahtoleivän päälle. Moneksi muuntuva herkullinen vaihtoehto yleisemmin käytetylle lemon curdille. Suomeksi puhutaan sitruunatahnasta, mutta curd-nimitys lienee ainakin blogimaailmassa yleisempi.

Lemon Passion Curd
Lemon Passion Curd

2 pientä tölkkiä

2 munaa
1 dl sokeria
55 g vähäsuolaista voita kuutioina
1,5 luomusitruunan kuori ja mehu
1 passionhedelmän siemenet ja malto
  1. Vatkaa munien rakenne rikki ja siivilöi kuumankestävään kulhoon.
  2. Lisää loput ainekset ja aseta kulho hiljaa poreilevan vesikattilan päälle. Pohja ei saa osua veteen.
  3. Hämmennä seosta jatkuvasti, kunnes koostumus on vanukasmainen. Nosta kulho kylmälä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen jäähtymään. 
  4. Kaada tahna steriloituihin tölkkeihin, sulje ja siirrä jääkaappiin.
  5. Tahna säilyy jääkaapissa ainakin 1 viikon.

Lemon Passion Curd

Tangy and sweet filling for cake and macarons, or just to go with scones or toasted bread. This tasty curd is a really good alternative to regular lemon curd.

2 small jars

2 eggs
1 dl (0.4 cups) sugar
55 g (2 oz) low sodium butter, cubed
1,5 zest and juice of organic lemons
1 pulp and juice of passion fruit
  1. Whisk eggs and pour through a sieve in a heat-resistant bowl.
  2. Add the rest of the ingredients and suspend the bowl over simmering water. Don't let the bowl touch the water.
  3. Stir until it is pudding like consistency. Transfer to cool in sink filled with cold water.
  4. Pour the curd into two sterilised small jars, cover and transfer to fridge.
  5. The curd will keep at least 1 week in the fridge.

No comments:

Post a Comment

Tha :)